• Ga naar ‘Pagina’s’. Je ziet hier een lijst van al je pagina’s.
 • Klik op de pagina die je wilt bewerken.
 • Of maak een nieuwe pagina aan door bovenaan of links in het menu op ‘nieuwe pagina’ te klikken.

fot1
Je komt nu in de pagina-editor.

pagina1

 1. Bovenaan waar ‘Opstellingen‘ staat kun je de paginatitel veranderen.
 2. In het grote tekstvak bij ‘gewone tekst‘ kun je de tekst aanpassen. Boven dit tekstvak is een menu met een aantal knopjes, de meeste komen overeen met Word en spreken voor zich, zoals B = bold, I = Italic, etc.
 3. Als je een tekst eerst in word of e-mail of ander programma gemaakt hebt, en je wilt het vanuit dit programma kopiëren en in de website plakken, druk dan eerst op het knopje bij ‘vanuit word plakken‘. Zo zorg je ervoor dat je niet de opmaak die de tekst in Word heeft mee kopieert in de website, als je dit knopje niet indrukt dan kan het zijn dat de tekst een ander lettertype of kleur krijgt als de rest van je tekst.
 4. Let op als je ‘enters‘ maakt in een tekst, je hebt harde enters, die geven een witregel, en je hebt zachte enters, die geven geen witregel, lees hier meer >
 5. Geef aan of je pagina een hoofdpagina of een subpagina is, bij ‘Hoofd of subpagina‘ aan de rechterkant. Dit kan ervoor zorgen dat je pagina op een andere plek in het menu komt.
 6. Bij ‘Type pagina‘ kun je een sjabloon kiezen voor je pagina. De meeste pagina’s zullen een standaard sjabloon hebben, dan hoef je hier niets in te veranderen. Maar misschien wil je een keer een pagina maken zonder zijkant foto of ‘widgets‘, kies dan voor ‘volledige breedte pagina template‘
 7. Je kunt een quote maken door te kiezen voor de twee “, bij ‘Quote maken‘. Let op dat je voor en na de quote een harde enter plaatst, anders komt de tekst voor en na de quote ook in de opmaak van de quote. (lees meer over enters >)
 8. Je kunt subkopjes maken van verschillende groottes en soms vormgeving door te kiezen bij ‘kopjes maken‘ voor ‘koptekst 1, koptekst2 etc’. Standaard staat hier ‘paragraaf‘, dat is de gewone leestekst. Je kunt ook een subkop maken door een stukje tekst ‘bold‘ te maken, maar het voordeel van een ‘koptekst‘ is dat het iets groter wordt en dat google het beter herkent als belangrijke tekst. Je wordt dan eerder met deze tekst gevonden in zoekmachines. Let op dat je voor en na de kop een harde enter plaatst, anders komt de tekst voor en na de kop ook in de opmaak van de kop. (lees meer over ‘enters‘ >)
 9. Met ‘Bijwerken‘ aan de rechterkant, bij ‘pagina opslaan‘ kun je de pagina opslaan.
 10. Bij sommige websites kun je de fotobalk bovenaan de pagina veranderen. Lees meer over hoe je dit doet >

Let op:

kolomHet kan zijn dat je website gebruik maakt van kolommen. In dat geval zie je misschien codes tussen je tekst staan om aan te geven dat er kolommen zijn, de codes zijn ongeveer zo:

Het is belangrijk dat je deze codes gewoon laat staan en alleen op de plek waar de tekst staat dingen verandert. Kijk voor meer informatie over deze kolommen en codes hier >

Bewaren