Een bestaande pagina kopiëren

Het makkelijkst is het om een nieuwe pagina te maken door een bestaande pagina te kopiëren, en deze kopie dan aan te passen met je nieuwe teksten.

 1. Om dit te doen kies je een pagina die qua indeling lijkt op de nieuwe pagina die je wilt maken. Je gaat naar het overzicht van pagina’s. Dan ga je met je muis over de pagina die je wilt kopiëren en onder de pagina titel kies je voor de optie ‘kopiëren.’ De kopie verschijnt nu als concept in het overzicht van pagina’s.
 2. Als je deze gekopieerde pagina gaat aanpassen, moet je wel even de titel en de zogenaamde ‘permalink‘ aanpassen. Dit is het adres waar de pagina op de website staat. Dat pas je hier aan.
 3. Je kiest hier voor de naam van de nieuwe pagina.  In de permalink mag je geen spaties, leestekens of hoofdletters gebruiken. Als je meerdere woorden wilt gebruiken gebruik je streepjes, bijvoorbeeld zo: aanbod-volwassenen.

Een nieuwe pagina maken

Je kunt ook een helemaal nieuwe pagina maken. Kies in het menu aan de rechterkant voor ‘Pagina’s‘, en dan voor ‘nieuwe pagina‘.

 1. Je komt nu op een lege pagina. Vul de pagina titel in.
 2. Aan de rechterkant kun je kiezen bij ‘hoofd‘ of het een ‘hoofdpagina‘ of een ‘subpagina‘ is. Hiermee kun je de indeling maken in het overzicht van alle pagina’s. Het heeft geen invloed op het menu, het menu pas je zo aan >
 3. In het grote tekstvlak kun je je tekst schrijven of plakken vanuit een ander programma. Als je vanuit een ander programma teksten plakt, zorg ervoor dat je eerst het knopje boven je tekstvak aanklikt met het notitieblokje met een T erop. Daarmee haal je alle eerdere opmaak uit de tekst, zodat je geen andere lettertypes of stijlen mee kopieert.
 4. Let op: bij het Rosa-thema heb je te maken met kolommen, kijk voor het maken van een nieuwe tekst pagina hier >
 5. Aan de rechterkant, bovenaan kun je de pagina ‘publiceren‘, als hij klaar is, of ‘opslaan als concept‘, als je er later aan verder wilt werken.
 6. Bij sommige websites kun je een foto kiezen die bovenaan de website weergegeven wordt. Bij de Rosa-websites kies je een foto door helemaal rechts onderaan op ‘uitgelichte afbeelding ‘ te klikken. Je komt nu in het ‘Media archief’. kies hier een brede afbeelding, zodat hij past.
  Bij de Rosa-websites kun je onderaan de pagina een titel en subtitel schrijven, die over de afbeelding getoond worden.
 7. Er zijn ook websites waarbij je een foto voor bovenaan kunt kiezen door helemaal naar onder te scrollen. Je ziet daar bij ‘Header’ een aantal afbeeldingen om uit te kiezen. Vink de foto aan die je wilt hebben en klik op ‘pagina publiceren’.

Kijk bij teksten bewerken om te zien hoe je de teksten verder vorm geeft.