Open de pagina waar je de foto in wilt hebben en ga in de tekst met je cursor naar de plaats waar de foto moet komen. Kies voor ‘Media toevoegen‘ bij het gereedschap bovenaan je tekstveld. Er opent zich nu een nieuw venster, dat er ongeveer zo uitziet. Je ziet hier alle foto’s die in je website staan. Je kunt een foto kiezen die al in je website geplaatst is, of een nieuwe foto uploaden naar je website.

foto1

Een al eerder geplaatste foto invoegen
Selecteer de foto die je wilt invoegen door erop te klikken. Je ziet nu aan de rechterkant van de foto een aantal opties verschijnen.

foto3Je kunt een titel invoegen, deze wordt getoond bij mensen die foto’s uit hebben staan en geeft ook informatie aan zoekmachines

  1. Bij ‘uitlijning‘ kun je kiezen of de foto links of rechts wordt uitgelijnd. Kies voor ‘geen‘ als je wilt dat de tekst onder de foto verder gaat.
  2. Bij ‘afmeting’ kun je kiezen voor het formaat van de foto dat geplaatst wordt. Als je je foto al op het goede formaat gemaakt hebt in een foto bewerkingsprogramma, dan kun je kiezen voor ‘volledige grootte‘. Kies voor ‘Gemiddeld’ of ‘Thumbnail‘ voor een kleinere versie van de foto
  3. Kies vervolgens voor ‘in pagina invoegen‘

 

 

Een nieuwe foto uploaden
Kies in het venster ‘Media toevoegen‘ (zie bovenaan) voor het tabje bovenaan ‘bestanden uploaden‘.
Kies nu voor ‘bestanden selecteren‘ om de foto van je computer te uploaden. Zoek de foto op je computer en kies voor ‘Openen‘.
De nieuwe foto verschijnt nu in je ‘media bibliotheek‘. Je kunt hem in de pagina invoegen door hem te selecteren en de juiste opties te kiezen zoals bij ‘Een al eerder geplaatste foto invoegen‘, hierboven beschreven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren