Als je pagina’s aan het menu wilt toevoegen, verwijderen, of veranderen ga je in het menu aan de linkerkant naar ‘Weergave‘ en dan naar ‘Menu’s‘. Je komt nu op een pagina die er ongeveer zo uitziet:

MENU1

Aan de linkerkant van de pagina zie je een blokje met ‘pagina’s‘. Hier vind je alle pagina’s van je website.

Een nieuwe pagina in het menu te zetten, hernoemen of verwijderen

  1. Zoek je juiste pagina in het blokje ‘Pagina’s‘ aan de linkerkant, bij ‘knop toevoegen’, in het figuur hierboven. Vink het vakje aan voor de pagina die je wilt toevoegen aan het menu.
  2. Klik op ‘Aan menu toevoegen‘
  3. Je ziet nu de nieuwe pagina onderaan het rechter blokje ‘menustructuur‘, bij ‘knop bewerken‘ in de figuur hierboven.

menu2

Om de knop op de juiste plek in het menu te zetten kun je er met je muis op gaan staan, en hem naar boven of beneden slepen. Door hem iets naar links of rechts te slepen kun je de knop bovendien in het hoofdmenu of onder een hoofdpagina in het submenu laten verschijnen. In het voorbeeld hierboven is de pagina ‘opstellingen‘ een submenu pagina van de homepage.

Een pagina hernoemen of verwijderen
Je kunt de knop ook een andere naam geven dan de pagina titel. Om dit te doen klik je op het kleine pijltje dat naast de menuknop staat, rechts van ‘pagina‘ bij  Nu klapt de knop op de volgende manier open:

menu3

Bij ‘Navigatielabel‘ kun je de knop een andere naam geven.
Met ‘verwijderen‘ kun je een knop verwijderen.

Een knop maken naar een andere website
Als je een knop in het menu wilt naar een ander website klik je in het linker blokje op de knop ‘links‘ (zie figuur bovenaan de pagina)

menu4

  • Bij ‘URL‘ vul je de naam van de website in waar de knop naartoe moet, precies zoals het geschreven staat in de adresbalk van je browser, dus met ‘http://‘, dus bijvoorbeeld: http://www.lauravisser.nl.
  • Bij ‘Linktekst‘ vul je de naam in die de knop in het menu moet krijgen

 

  • Klik op ‘Aan menu toevoegen‘.
  • De knop verschijnt nu onderaan het rechterblokje ‘Menustructuur‘. Met je muis kun je de knop op de juiste plek slepen.

Bewaren