Gebruikt je website je het Enfold-thema? Dan bewerk je de teksten als volgt.

Als je een pagina opent dan zie je waarschijnlijk iets als dit:

Enfold heeft een geavanceerde pagina-bewerker. Daarmee kun je gemakkelijk je teksten opdelen in kolommen . Het voorbeeld hierboven heeft twee kolommen. Je bewerkt de teksten en foto’s die in de kolommen staan door erop te klikken. Dan opent zich een venster waar je de tekst kunt bewerken, op dezelfde manier als bij een gewone wordpress website, bekijk het hier >

2x bewaren
Let op: Je moet elke verandering 2x bewaren: in de pop-up, waar je de tekst hebt aangepast moet je op ‘opslaan’ klikken, daarna moet je nog de hele pagina ‘bijwerken’ om het te safen, door het blauw knopje ‘bijwerken’ aan de rechterkant.

Nieuwe pagina maken of bestaande indeling veranderen

Als je de kolommen of de indeling wilt veranderen, of als je een nieuwe pagina wilt aanmaken, dan volgt nu de uitleg:

Als je een nieuwe pagina aanmaakt en je ziet nog geen ‘Avia Indeling-bouwer’ zoals het plaatje hieronder, dan moet je nog even deze knop indrukken, om de bouwer te tonen:

Indeling elementen

 

Op een pagina maak je eerst de hoeveelheid kolommen aan die je wilt. Dit doe je door de ‘indeling elementen’ te kiezen, (eerste tabje) die je nodig hebt. Bijvoorbeeld 1/2 en 1/2 (maakt samen 1) of 1/3, 1/3 en 1/3 (maakt ook samen 1)

Daarna ga je deze elementen vullen met ‘content elementen’, zoals bijvoorbeeld een ‘tekstblok’. Dit doe je door het element uit te kiezen in de lijst van elementen en het te slepen in het ‘indeling element’. Door te slepen kun je dingen heel gemakkelijk een andere plek geven. Er zijn nog veel meer elementen te kiezen, zoals foto-elementen of blog elementen, maar die zul je niet gauw gebruiken. De tekst in het tekstblok kun je aanpassen zoals alle wordpress teksten, bekijk dit hier >