Landingspages maken voor Google

Landingspage

Een landingspage in je website is een speciale pagina die gecreëerd is om los van de rest van je website te bekijken. Dit is dus in principe de eerste pagina die deze bezoekers zien, ze komen niet via de homepage of het menu op deze pagina. Mensen komen op deze pagina vanuit Google. Of doordat ze via een andere link van buitenaf (bijvoorbeeld van een andere website of via een specifieke actie ) op je website komen. Over het algemeen zijn deze pagina’s niet opgenomen in het menu van de website.

Landingspages voor Google

Een manier om je vindbaarheid in Google te vergroten is door het creëren van landingspages. Je maakt specifieke pagina’s aan voor een speciale groep mensen, die je een speciale aanbieding wilt doen. Ben je bijvoorbeeld een fysiotherapeut en werk je in Zeist? Dan kan het een goed idee zijn om op je website een pagina te maken met de titel ‘Fysiotherapie in Zeist’.

Wat staat erop?

Op de pagina zet je gewoon je algemene informatie voor nieuwe klanten, en je laat nog een paar keer (niet meer dan 3 a 4x) het woord ‘Zeist’ en het woord ‘fysiotherapie’ terugkomen. Hiermee geef je Google de informatie dat deze pagina speciaal geschikt is voor mensen die zoeken op de zoekwoorden ‘Zeist’ en ‘fysiotherapie’.  Het is wel belangrijk dat je voor deze pagina een nieuwe tekst maakt, dus dat je niet gewoon de tekst gebruikt die ook elders op je website staat, want anders ziet Google het als dubbele content, en daar krijg je strafpunten voor. Je mag wel een paar dezelfde zinnen gebruiken, maar niet klakkeloos een tekst kopiëren.

Wil je ook gevonden worden in De Bilt? Dan maak je een tweede pagina aan, met de titel ‘Fysiotherapie in De Bilt’. Ook op deze pagina komt een algemene tekst waar een keer of 3 a 4 de woorden ‘Fysiotherapie’ en ‘De Bilt’ in voorkomen. Doe het niet vaker dan 3 of 4 keer, anders vindt Google het verdacht worden, en kan je juist weer strafpunten geven.

Een specifieke doelgroep

Zo kun je speciale pagina’s maken voor speciale groepen mensen. Dit kan goed met mensen die een fysieke locatie hebben (zoals mensen uit de Bilt) maar je zou ook aan andere kenmerken kunnen denken van specifieke groepen mensen, bijvoorbeeld aan ‘zwangere vrouwen’ (de pagina heet dan Fysiotherapie en Zwangerschap oid). Denk er steeds goed over na wat iemand zelf als zoekwoord zou gebruiken. Een zwangere vrouw zoekt volgens mij namelijk niet op ‘zwangere vrouw’, maar eerder op ‘fysiotherapie en zwangerschap’ of gewoon ‘fysiotherapie, zwanger’.

Een specifieke vraag

Je kunt ook een pagina maken die precies antwoord geeft op een vraag die mensen zullen googlen. Bijvoorbeeld ‘in hoeverre kan ik sporten met rugpijn? ’ Dan maak je een pagina met deze vraag als titel. Op de pagina geef je antwoord en zorg je ervoor dat het woord ‘sporten’ en ‘rugpijn’ nog een keer of 3 terug komen, zeker in de titels van de pagina (H1) en nog eens bovenaan, en ook nog eens onderaan.  Dit is ook de reden waarom het goed is om een blog op je website te hebben met artikelen,  in een blog artikel wordt meestal een bepaalde vraag beantwoord, en dat helpt je om gevonden te worden.

Call to action

Zorg er altijd voor bij een landingspagina dat je je bezoekers stimuleert om een volgende actie te doen. Dus eindig met een ‘call te action’. Dat kan iets zijn als ‘neem voor meer informatie contact op ..’ Maar nog beter is een speciale actie met een specifieke termijn, zoals ‘dit voorjaar kun je makkelijk meedoen met …’ Of de maand juni zijn er proefsessies te boeken, kijk hier >’

Nog meer tips om gevonden te worden?

Bekijk hier mijn andere tips voor google >

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *